OVO JE PAS KOJI JE NAPAO DECU U NIŠU: Devojčici ratrgao šake, jedna stvar je ipak SVE ZBUNILA
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?

OVO JE PAS KOJI JE NAPAO DECU U NIŠU: Devojčici ratrgao šake, jedna stvar je ipak SVE ZBUNILA

- Pas je uhvaćen u selu Gabrovac, na javnoj površini

Objavljeno:

Pas koji je juče ujeo desetogodišnju učenicu i dvanaestogodišnjeg učenika Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu nije rase kane korso kako se isprva sumnjalo, niti je čipovan, ali očigledno ima vlasnika. Ovo je "Blicu" potvrdio Ivan Mihajlović direktor JKP Medijana iz Niša čijia je služba “Zoohigijena” nakon prijave incidenta izašla na lice mesta I uhvatila psa. Pas je odveden u prihvatilište ove službe gde je u toku prijem.

- Pas je uhvaćen u selu Gabrovac, na javnoj površini, Pas je uhvaćen mrežom za hvatanje pasa u skladu sa Pravilnikom i prilikom hvatanja nije pokazivao bihejviorističke smetnje. Nakon hvatanja je vršeno očitavanje evidencionog mikročipa, pas ne poseduje mikročp a radi se o kastriranom mužijaku psa rase mešanac u tipu rase labrador, sa ogrlicom za pse što sve ukazuje da pas ima držaoca. Nema nikakve sličnosti sa rasom kane korso (Cane Corso) kako se to u medijima navodilo. Trenutno se radi prihvat psa u Prihvatilištu za pse JKP “Mediana” - naveo je Mihajlović za “Blic”.

On ističe da služba "Zoohigijene" koja je zadužena za hvatanje pasa lutalica u poslednjih 30 dana nije imala nikakvu prijavu za pse lutalice iz Gabrovca.

- Takođe nije primljen ni jedan dopis. Poslednji put smo intervenisali u selu Gabrovac 19.marta 2024.godine i uhvatili jednog psa. Pre toga 13.februara 2024.god. u manastiru smo uhvatili dva psa – navodi Mihajlović.

Da podsetimo, direktorka OŠ “Branko Radičević” Glorija Radoičić opisujući napad psa ispričala je da je juče da je “pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke”. Ona je rekla i da je pas napao i jurio i pedagoškinju, ali da je uspela da mu pobegne.

Prema rečima direktorke reč je o psu koga je neko ostavio u ovom selu jer ga ranije nisu viđali a proteklih dana je bio agresivan i nasrtao je na i meštane i na decu.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu saopštili su da su povređena deca nakon ukazane pomoći u UKC Niš pušteni kućama jer su povrede koje su zadobili samo površinske i nemaju povrede koje zahtevaju hospitalizaciju.

- Dva deteta pregledana su u UKC Niš, na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju. Nakon detaljnog pregleda i celokupne dijagnostike, utvrđeno da je reč o površinskim ranama, bez ikakvih hirurških intervencija i uz adekvatnu terapiju, nakon previjanja, otpušteni su na kućno lečenje - kažu u UKC Niš.

Roditelji učenika koje je napao pas ispričali su da su deca u šoku I da ih je pas napao iz čista mira. Devojčica se vraćala iz dragstora gde je kupila užinu kada je pas zgrabio za ruku I nije je puštao, sve dok nije priskočio u pomoć jedan stariji čovek. deca koja su se zatekla u blizini takođe su doživela traumu zbog svega što su videli. Isprva se pretpostavljalo da je u pitanju rasni pas kane korso, ali se nakon što je Zoohigijena uhvatila četvoronošca ispostavilo da je reč o mešancu labradora.

U niškoj policiji “Blicu” je potvrđeno da je o incident obavešteno Osnovno javno tužilaštvo koje je nadležno za dalje postupanje, ukoliko se utvrdi vlasnik psa.

Bonus video

01:54

NATAŠI UGINUO PAS OD TROVANJA TOKOM ŠETNJE: Posle deset sekundi krenula joj pena na usta! Šokantno nasilje nad životinjama

(Espreso/Blic/Branko Janačković/Prenela D.Č,)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.